Kedves Olvasóink!

Reméljük megelégedéssel és érdeklődéssel olvassák majd decemberi számunk írásait is. Ha belepillantanak az elmúlt nyolc év alatt megjelent lapjainkba, meggyőződhetnek róla, mennyi olvasói élményt próbáltunk nyújtani.
Az igazi kritikát azonban mindig a piac mondja ki egy folyóirat felett. Azok az olvasóink teszik lehetővé kiadványunk folyamatos megjelenését, akik megvásárolják, ilyen formában is honorálják munkálkodásunkat. Köszönjük, hogy az évek során rengeteg egyéb kötelezettségeik mellett lapunkra is áldozni tudtak.
Nem akarunk ünneprontók lenni, azonban rossz hírt is közölnünk kell. A válság éveiben kiadásaink fokozatosan nőttek, vásárlóink, előfizetőink száma fogyatkozott, lapunk támogatása pedig drasztikusan csökkent. Ha megvonjuk ennek a mérlegét, be kell látnunk, hogy ebben a formában a Várak, kastélyok, templomok folyóirat kiadása már nem vállalható szerény méretű családi vállalkozásunk számára.
Nagyobb kiadó nem mutatott érdeklődést lapunk iránt (mert szerintük „nem jó reklámhordozó, túl igényes, drága a megjelenése, túl szűk szakmai réteget szólít meg”), ezért egyetlen lehetőséget látunk arra, hogy továbbra is megmaradhasson a „Várlap”. Megkérjük Kedves Olvasóinkat, hogy fogjanak össze velünk, és együtt teremtsük meg azokat a feltételeket, amelyek kiadványunk további megjelenését lehetővé teszik!

Kérjük, figyelmesen olvassák el tájékoztatónkat, és annak megfelelően újítsák (rendeljék) meg előfizetésüket 2013-ra!

Mint szerkesztői bevezetőnkben utaltunk rá, csak abban az esetben tudjuk 2013-ban is megjelentetni a Várak, kastélyok, templomok folyóirat 6 lapszámát, amennyiben gazdaságossági mutatóinkon érdemlegesen tudunk változtatni. Ebben Önök is hathatósan segíthetnek nekünk.
Az egyik módja, hogy lapunkat nem hírlapárusnál vásárolják meg, hanem előfizetnek rá. Így az önök kiadása is csökkenni fog, és nekünk is több marad meg a lap árából. Ennek megfelelően 2013-ban már csak a nagyobb településeken (ezeken is kevesebb árushelyen) tudják megvásárolni kiadványunkat hírlapárusoknál.
A másik támogatási lehetőség, hogy egyéb kiadványaink közül is vásárolnak.  Ennek a reményében háromféle előfizetői csomagot állítottunk össze folyóiratunkra a 2013-as évre:
1. Alap Előfizetés (AE): továbbra is 3600,- Ft az éves díja, ugyanazt a szolgáltatást kapja, amit eddig, 6 számot évente.
2. Kombinált Előfizetés (KE): 6000,- Ft az éves díja, a hat lapszám mellett választhat a 2013 decemberében megjelenő gyűjteményes kötet, vagy a szintén akkorra elkészülő 2005–2012 közötti évfolyamok anyagát tartalmazó DVD közül.
3. Kombinált Támogatói Előfizetés (KTE): 10 000,- Ft az éves díja, a hat lapszám mellett tartalmazza a 2013 decemberében megjelenő gyűjteményes kötetet, és a szintén akkorra elkészülő 2005–2012 közötti évfolyamok anyagát tartalmazó DVD-t is.

Mivel az éveken átnyúló előfizetéseket fokozatosan megszüntettük, a 2013-as évfolyamra az összes korábbi előfizetést meg kell újítani. Ennek menete a következő:
Decemberi lapszámunkhoz megrendelőszelvényt mellékelünk  korábbi előfizetőinknek. (Akiknél más a postacím, a számlázási címre küldjük külön levélben a megrendelőt.)
Miután kiválasztották a három előfizetői típus közül a megfelelőt, a kitöltött szelvényt levélben, vagy e-mailben tudják elküldeni ügyfélszolgálatunkra.
(Hasonló megrendelőt találnak itt a weblapunkon is, amit az interneten, postaköltség nélkül el tudnak küldeni nekünk!)
Fizetni csak akkor kell, ha 2013. január 10-e körül megérkezik Önökhöz megújított előfizetésükről a számlánk. Sárga csekket is a számlával együtt küldünk, amennyiben azt a fizetési módot jelölték be a szelvényen. (Javasoljuk a számunkra is költségcsökkentő banki átutalást a sárga csekk helyett!)
Akik eddig újságosnál, könyvesboltban vásárolták, vagy a postán fizették elő lapunkat, 2013-tól viszont – elősegítve újságunk fennmaradását is – előfizetéssel akarnak hozzájutni, az itt mellékelt megrendelőszelvényt tudják használni. (Régi előfizetőink is felhasználhatják, ha valamilyen oknál fogva a decemberi számmal nem kapnák meg a tájékoztató levelet.)
Kérésünk, hogy legkésőbb december 30-ig juttassák el hozzánk megrendelőszelvényeiket! Ezek összesítése után tudunk csak felelősen dönteni a "Várlap" jövőjével kapcsolatban.
Természetesen mi is dolgozunk azon, hogy nyolc év után ne kelljen kiadványunkat megszüntetni. Új partnert keresünk a terjesztéshez, csökkentjük a szállítási, raktározási költségeket, és az újság nyomdai előállítását is próbáljuk gazdaságosabbá tenni. A minőségből azonban nem tudunk engedni, és bulvár lappá sem akarunk válni.

(A támogatói előfizetésekhez tartozó kiegészítő kiadványok 2013 decemberében jelennek meg.)
Természetesen, a támogatói előfizetés valamelyik formáját választó előfizetőink a már megjelent 2012-es évfolyam gyűjteményes kötetét, és a 2005-2011. közötti évfolyamok digitális kiadásának DVD-jét is megrendelhetik kedvezményes áron itt: pp Kérésünk, hogy a támogatói előfizetésekre ne fizessenek előre! Csak a kiadónk által 2013. január közepéig elküldött számla alapján fizessék be a választott szolgáltatás árát. Az előfizetést akkor tekintjük érvényesnek, ha 2013. január 10-25. között érkezik be számlánkra (Talma Bt., 11731001-20407186) a kikézbesített számla ellenértéke. Amennyiben a már megjelent 2012-es egyéb kiadványainkból is rendelnek kedvezményesen támogatói előfizetésük mellé, azokat kiszállításkor külön számlázzuk.

Köszönjük, hogy  előfizetésükkel támogatják kiadványunkat!

Ügyfélszolgálatunk elérhetőségei:
Postacím: Talma Bt., 7611 Pécs, Pf.: 16.
www.varlap.hu , E-mail: vkt@varlap.hu, talma@talmakiado.hu

Telefon: 72/511-580, 20/346-2100